Eerste pre-art Disney’s The Frog Princess

Een week of wat geleden heb ik jullie al verteld over de terugkeer van Disney naar de 2D-animation. En gisteren kondigde de Mouse dan ook zelf aan in 2009 de eerste, na vele jaren, met de hand getekende animatiefilm The Frog Princess. Het verhaal van de film speelt zich af in het jazzy New Orleans van de jaren '20 en de hoofdpersoon is de 19-jarige Maddy, de eerste African-American Disney heldin.

Helaas zeiden ze gisteren nog niks over wie de stemmen gaan verzorgen in de film. Maar ik had al laten weten dat zowel Alicia Keys en Oscar-winnares Jennifer Hudson auditie hebben gedaan voor de rol van Maddy. Maar gister speelde filmcomponist Randy Newman wel alvast één nieuw geschreven nummer voor de film getiteld Down in New Orleans. De rest van de nummers, want het wordt weer een ouderwetse Disney-musical, zullen ook door Newman geschreven worden. Klik verder voor de pre-art foto's.

 

Andere personages uit The Frog Princess zijn onder meer:

18 jaar oude Charlotte- een verwende Southern belle. Brittany Murphy zou hiervoor zeer geschikt zijn. Vooral na haar muzikale performance in Happy Feet.

Dr. Duvalier- gemene voodoopriester. Zou misschien iets kunnen zijn voor Morgan Freeman.

Andere karakters zijn Louis de jazz zingende alligator, Ray een lovesick cajunfly, Mama Odie een 200 jaar oude goede voodoo priesteres

 

 

Lees ook:Oprah in Disney’s animatiefilm The Princess and the Frog
Lees ook:Keith David in The Princess and the Frog
Lees ook:The Frog Princess is gecast
Lees ook:Speciale teaser nieuwe Disney 2-D animatiefilm The Princess and the Frog
Lees ook:Testfilmpje Disney’s Rapunzel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.