Testfilmpje Disney’s Rapunzel

Op You Tube is sinds een paar dagen een kort (!) testfilmpje te zien van Disney's animatiefilm Rapunzel. Of de film, die als het goed is in 2009 uitkomt, er dan ook zo zal uitzien is nog maar de vraag. Want sinds het overnemen van Pixar hoofden John Lasseter en Ed Catmull is er veel veranderd aan het Disney firmament. Zie mijn artikel van gister. Maar het zier er naar uit dat de film, rond het sprookje over het mooie blonde meisje met haar meterslange lokken, bij deze reorganisatie bespaard is gebleven.

Regisseur van Rapunzel is Glen Keane, de animator achter Disney-hits als The Little Mermaid en Beauty and the Beast, die met deze film zijn regiedebuut maakt. De actrice die je hoort is Kristen Chenowith, die nog steeds als de stem van de blondine aan de film verbonden is. Keane heeft gezegd dat het een computergeanimeerd olieschilderij moet worden. Klik verder voor het filmpje en nieuws over nog een nieuwe Disneyfilm. 

 

Naast Rapunzel is Disney ook nog bezig met de animatiefilm The Frog Princess, die weer ouderwets met de hand getekend wordt. Zangeres Alicia Keys heeft onlangs auditie gedaan voor het titelkarakter genaamd Mandy. De film speelt zich af in het New Orleans in de jazzy jaren 20. De hoofdrolspelers van de film zijn naast Mandy, de verwende 18-jarige diva Charlotte La Bouff, de smoorverliefde Cajun vuurvlieg Ray, de van jazz houdende alligator Louis en de gemene voodoo priester Dr. Duvalier. Naast Keys hebben ook Dreamgirls Oscar nominee Jennifer Hudson en haar collega Anika Noni Rose auditie gedaan. De regie is in handen van Aladdin-regisseurs Ron Clements en John Musker en de liedjes en de muziek zijn van Randy Newman. Ik hou je op de hoogte.

<object width=

<object width=

Lees ook:Mandy Moore stem van Disney’s Rapunzel
Lees ook:Disney released Rapunzel concept art
Lees ook:The Frog Princess is gecast
Lees ook:Eerste pre-art Disney’s The Frog Princess
Lees ook:The Princess and the Frog Animation Tour Part II

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.