Happy Halloween!

 

Happy Halloween! allemaal. Ik ga vanavond, zoals bij mij al jaren een traditie is, met mijn horrorfriends een Halloween DVD-avondje houden. We kijken Trick ‘r Treat (die eindelijk te zien is) en daarna het gorefest dat The Hills Run Red moet zijn. Kan niet wachten. Om jullie ook een beetje in de Halloween spirit te krijgen, zet ik een paar trailers van aankomende horrortitels op een rijtje. Helaas is de horrorcomedy Zombieland daarbij gesneuveld, gezien het nieuws donderdag dat de film (en de remake van The Stepfather) niet meer in Nederland in de bioscopen uitkomen. Belachelijk! Maar goed.

 

Vanavond zou je naar Sorority Row of Halloween II kunnen, die momenteel in de bios draaien. En voor de echte fans is er vannacht vannacht in de Amsterdamse Tuschinski de Halloween Horror Show met voorpremiès van het al eerder genoemde Trick ‘r Treat, het zeer geslaagde Orphan en de thriller Triangle. En draait in de grote Nederlandse steden de nachtsneak van het zeer entertaining Cirque du Freak: The Vampire’s Assistant, waar ik deze week ook een prijsvraag van heb.

Maar wat heeft horror het komende half jaar voor ons in petto. Natuurlijk het veel gehypete Paranormal Activity (waarvan je beter niet eerst de trailer van moet bekijken).  Half december volgt The Box, van Donnie Darko-maker Richard Kelly. En we sluiten het jaar af met Saw VI. (ik zeg niks) Eind januari gaat de vampierenfilm met een twist draaien: Daybreakers met Ethan Hawke en Willem Dafoe in de hoofdrollen. Dan arriveert op 11 februari (na zoveel keer te zijn uitgesteld) dan eindelijk The Wolfman, met Benicio Del Toro als het titelbeest. Can’t wait.

In maart volgt de remake van The Crazies en eind april staan we voor het eerst oog in oog met de nieuwe Freddy Krueger in A Nightmare on Elm Street. En in mei krijgen we nog het angel vs. the devil verhaal Legion. Maar dat is nog wel een paar nachtjes slapen. Eerst gaan we vanavond helemaal niet slapen en onszelf onderdompelen in angstzweet en bloed.

Happy Halloween!

Lees ook:Halloween Horror Clips
Lees ook:Eerste testscreening Watchmen vanavond in Amerika
Lees ook:Exclusive: Nieuwe foto’s The Vampire’s Assistant
Lees ook:Halloween-remake verbreekt Labor Day record
Lees ook:Pulp Fiction met Halloween

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.