First Look: A Nightmare on Elm Street trailer

Vannacht is dan eindelijk de teaser trailer gelanceerd voor de langverwachte re-imagining van de horrorklassieker A Nightmare on Elm Street, met acteur Jackie Earle Haley in de rol van killer Freddy Krueger. Juist omdat Krueger, in de persoon van Robert Englund, een klassieke horrorheld is geworden, is het moeilijk die status te evenaren. We zien al meteen in het begin van de trailer een nieuwe insteek: pedofiel/moordenaar Krueger wordt achterna gezeten door boze ouders, die hem vervolgens in brand steken en hem zijn bijzondere uiterlijk bezorgen. Een element dat in het origineel niet te zien is.

Vervolgens zien we en paar bekende beelden zoals de scharen in de badkuip en het meisje dat boven haar bed zweeft. En aan het einde zien we vor het eerst een gedeelte van zijn verbrande gezicht (ik heb een wat lichtere foto geplaatst, zodat je nog iets beter de nieuwe make-up kan zien), dat er veel realistischer uitziet dan in de vorige films. En we horen ook zijn stem, die heel erg anders is van wat we gewend zijn. Van deze Freddy hoeven we geen humoristische oneliners te verwachten (gelukkig maar), maar een veel serieuzere en engere aanpak.  

Bij Leatherface (Texas Chainsaw Massacre) is het gelukt het origineel te evenaren, maar bij Jason (Friday the 13th) verzandde men al snel in het mindless slashen. De re-imagining van Freddy gaat volgens mij positief uitpakken, want ik heb een goede vibe overgehouden na het zien van de trailer. Maar of die remakes bou echt allemaal nodig zijn, is een ander verhaal.

A Nightmare on Elm Street heeft nog geen NL releasedatum, maar zal waarschijnlijk na Amerika (30 april), dus in mei of juni, bij ons in première gaan.

A NIGHTMARE ON ELM STREET

Lees ook:First Look: Freddy Krueger in Nightmare on Elm Street
Lees ook:Earle Haley wordt nieuwe Freddy Krueger Elm Street-remake
Lees ook:Volgende week nieuwe Nightmare on Elm Street trailer
Lees ook:Freddy Krueger is back!!!
Lees ook:Happy Halloween!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.