The Princess and the Frog Animation Tour Part II

De Amerikaanse Disney Channel heeft gisteravond weer een kijkje in de keuken gegeven van haar komende 2-D animatiefilm The Princess and the Frog. Deze keer worden we voorgesteld aan de bad guy uit de film, de angstaanjagende voodoo priester Dr. Facilier. En we zien en horen een fragment uit zijn solonummer ‘Friends on the Other Side’, perfect voor de sonore basstem van acteur Keith David.

 

En we zien voor het eerst de goede kant van de voodoo magie, in de persoon van Mama Odie. En het laatste fragment geeft ons een sneak peek van de ontmoeting van prinses Tiana en prins Naveen (in kikkervorm) met New Orleans moerasbewoners Louis, de jazz trompet spelende alligator en zijn vriend Ray, de liefdesgekke Cajun vlieg. Ik ben steeds meer van mening dat Disney’s terugkeer naar de 2-D animatiemusical (hoe lang heeft t moeten duren!), een schot in de roos wordt.

A.s. donderdag wordt in Londen The Princess and the Frog door Disney/Pixar animatiehoofd John Lasseter aan de wereldpers voorgsteld. En volgend weekend laat Disney in disneyland aan al haar fans sneak peeks zien van o.a. A Christmas Carol, The Princess and the Frog, Toy Story 3 en Rapunzel. Maar ook van Disney’s komende live-action spektakels Alice in WonderlandPrince of Persia: The Sands of Time en The Sorcerer’s Apprentice. Hopelijk wordt er van deze projecten volgende week nieuwe foto’s of beelden vrijgegeven.

Wij moeten nog ff geduld hebben op de avonturen van de prinses en haar kikker (begin februari). In de States zou voor de film de Disney short Tic Tock Tale (een aandoenlijk verhaaltje over een wekker) in de bioscopen draaien. maar dat idee is nu geschrapt. P&F zal in eerste instantie solo gaan draaien en na kerst (wanneer de film een xtra push nodig heeft om nog meer publiek te trekken) gaat het gerucht dat de CGI-short The Ballad of Nessie (een alternatief verhaaltje over het monster van Loch Ness) ervoor zal worden geplaatst. Hopelijk krijgen Nessie ook bij ons in de bioscopen voor The Princess and the Frog te zien.

Voor veel meer animatiefilmnieuws, kijk eens op www.animatie.blog.nl

Lees ook:The Frog Princess is gecast
Lees ook:Speciale teaser nieuwe Disney 2-D animatiefilm The Princess and the Frog
Lees ook:Sneak Peek van Disney’s The Princess and the Frog
Lees ook:Keith David in The Princess and the Frog
Lees ook:Oprah in Disney’s animatiefilm The Princess and the Frog

Eén reactie op “The Princess and the Frog Animation Tour Part II

  1. Seppe

    Bedankt voor de referentie, collega. ;)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.