Laatste Potter-film, Sherlock Holmes en Green Lantern krijgen release date

Warner Bros heeft de afgelopen 24 uur in haar glazen bol gekeken en komt vandaag met een paar nieuwe release dates en datumveranderingen voor haar meeste prestigieuze films in de komende 3 jaar. Als eerste is Guy Ritchie’s versie van Sherlock Holmes een maand opgeschoven van eind november (Thanksgiving) naar eerste kerstdag van dit jaar. Ik denk dat de actie/avonturenfilm ook bij ons in de komende kerstvakantie te zien is.

Vervolgens is eind maart 2010 gekozen als de premièredatum van de mytische avonturenremake van Clash of the Titans, geregisseerd door Incredible Hulk-man Louis Letterier en met acteur Sam Worthington (hierboven in een foto uit Terminator: Salvation) in de rol van de Griekse halfgod Perseus, die het in de film moet opnemen tegen o.a. het slangenmens Medusa en het zeemonster de Kraken. Midden juli staat nu gepland voor de nieuwe film van Dark Knight-maker Christopher Nolan, getiteld Inception, een origineel en intelligent sci-fi verhaal dat zich afspeelt in de architectuur van het menselijke brein. Batmanfans moeten dus nog ff, ik denk tot 2012 geduld hebben op Nolans derde Batfilm.

Begin augustus volgend jaar wordt gereserveerd voor DC Comics eerste film sinds Dark Knight, de bovennatuurlijke western Jonah Hex, met Josh Brolin en John Malkovich in de hoofdrollen. Begin oktober 2010 laat 300 en Watchmen-regisseur zijn volgende waanzinnige project los op de wereld: Sucker Punch, een film die hij zelf beschrijft als ’Alice in Wonderland with machine guns’. De cast bestaat voor het grootste deel uit aantrekkelijke vrouwen en Snyder is al bezig om Mamma Mia-actrice Amanda Seyfried (zie foto) over te halen de hoofdrol voor haar rekening te nemen. Na zijn adembenemende Watchmen, zeker weer een film om naar uit te kijken.

Kerst 2010 wordt een andere DC stripverfilming in de bios verwacht: Green Lantern, onder de regie van Bond-regisseur Martin Campbell. En last, but not least wordt 15 juli 2011 een mooie en tevens trieste datum voor alle Harry Potterfans, want op die dag gaat de allerlaatste Potterfilm, het tweede deel van The Deathly Hallows, wereldwijd in première. Niet alle Amerikaanse data zullen hier hetzelfde zijn, maar ik denk dat er wel veel zullen overeenkomen. Een zeer interessante line-up van Warner mag ik wel zeggen.

Lees ook:Nieuwe foto’s Nowhereland, Spiderwick en Kung Fu Panda
Lees ook:Fantastic Mr. Fox trailer over twee weken (echt waar)
Lees ook:Veel foto’s van The Golden Compass
Lees ook:Bale en Routh niet in Justice League?
Lees ook:Nog meer Jokers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.