Rampenepos 2012 geen zomer- maar kerstfilm

Sony heeft besloten hun grootse rampenfilm 2012, van de makers van Independence Day en The Day After Tomorrow, weg te halen uit de zomer en nu half november in première te laten gaan. De studio kwam erachter dat ze al behoorlijk wat zomerfilms in de planning hadden (Angels & Demons, The Taking of Pelham 123, The Year One en The Ugly Truth), maar rond de kerst het enkel en alleen moesten doen met de computeranimatiefilm Planet 51 en de nog titelloze romcom met Hugh Grant en Sarah Jessica Parker.

Sony wilde half november net zo’n klapper hebben als ze vorig jaar met Quantum of Solace hadden, dus is 2012 nu 4 maanden naar achteren geschoven. Het studiohoofd van Sony liet weten dat 2012 wel klaar had kunnen zijn voor de zomer, maar dat met het uitstel nu nog meer tijd besteed kan worden aan de uitgebreide baanbrekende special FX, die de film over het einde der tijden behelst.

Ik weet niet of het zo’n slim idee is om zo’n event film weg te halen uit de zomer en in november te releasen. Je zag vorig jaar al dat The Day the Earth Stood Still dat ook geen goed heeft gedaan. Maar ja, die film was ook ontzettend slecht. Ondanks het wanprodukt 10.000 BC dat regisseur Roland Emmerich vorig jaar had afgeleverd, ben ik nog steeds wel benieuwd naar wat hij met 2012 heeft gedaan. Nog ff iets langer wachten dus.

Lees ook:Second Look: Voorproefje Harry Potter and the Half-Blood Prince
Lees ook:Slecht nieuws: Zesde Harry Potterfilm uitgesteld!!!!!
Lees ook:Harry Potter 6 breekt middernacht openingsrecord
Lees ook:Cirque du Freak: The Vampire’s Assistant Trailer
Lees ook:Laatste 10.000 B.C.-trailer

2 reacties op “Rampenepos 2012 geen zomer- maar kerstfilm

  1. j006t

    Gadverdamme zeg! Ik had me zo verheugd op die film!! :(

      /   Beantwoorden  / 
  2. Tom

    Bah! Ik had me echt op die film verheugd!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.