Films in de herfst: September

Al een beetje bijgekomen van deze zomer met Pirates, Transformers, Potter en Ratatouille? De komende dagen geef ik jullie een sneak preview van de coolste films die de komende 4 maanden in de bioscoop gaan draaien. En bij de films die ik al gezien heb vertel ik je wat ik ervan vond. We beginnen in september:

Mr. Brooks ****-6 september

Kevin Costner kruipt in de huid van een man die die overdag gewoon een baan heeft, maar zich 's nachts ontpopt als een serial killer. Rechercheur Demi Moore zit hem op de hielen, terwijl een jong ventje in de leer gaat bij Mr. Brooks om de fijne kneepjes van het vak onder de knie te krijgen. Ik heb de film al gezien en Costner zet een verrassend goeie killer neer. Maar het is vooral de rol van William Hurt die de film een interessante wending geven.

No Reservations **-6 september

Catherine Zeta-Jones is een perfectionistische topchef wier leven op zn kop wordt gezet wanneer ze plotseling voor haar jonge nichtje moet gaan zorgen. En dan pikt de mannelijke kok Aaron Eckhart ook nog eens haar keuken in. In mijn stukje over de Expo heb ik al over deze film geschreven dat ie erg cliché is en alleen voor hopeloze romantici of verstokte Catherine-fans geschikt is.

Georgia Rule **-13 september

Lindsay Lohan nam deze dramedy tussen de rehabbezoeken op. Tegenspelers Jane Fonda en Felicity Huffman klaagden steen en been dat La Lohan niet op tijd op de set verscheen. Maar dan valt eigenlijk het resultaat van deze film nog mee. Lohan is een meisje dat van haar moeder verplicht een aantal zomerweken bij haar strenge oma moet doorbrengen, maar daar natuurlijk wijzer vandaan komt.

Talk To Me-13 september

Don Cheadle speelt volgens vele critici de rol van zijn leven als een zwarte radio dj die midden jaren zestig geen blad voor de mond nam on air. En daar waren vooral zijn blanke bazen niet blij mee. Dit zou weleens een Oscar nominatie voor Cheadle kunnen betekenen.

The Bourne Ultimatum ****-13 september

Het beste deel uit de Bourne-reeks waarin Matt Damon er eindelijk achter wil komen wie hij nou eigenlijk is en wie er voor zijn identiteitscrisis verantwoordelijk is. Damon is hier echt in zijn element en wederom geven de buitenlandse locaties (Londen, Madrid en Tangier) er een echt Bondsfeertje aan. Het interview wat ik met Matt Damon had kan je ook in die week op hollywoodblog lezen.

Once-20 september

Een moderne romantische musical die zich afspeelt in de straten van Dublin. Ik weet verder niet zoveel van deze film. Het enige dat ik weet is dat Steven Spielberg zei, na het zien van Once, dat ie door de film weer genoeg inspiratie voor de rest van het jaar heeft opgedaan. Moulin Rouge in Ierland?

A Mighty Heart -20 september

 

Angelina Jolie speelt de rol van Mariane Pearl, de vrouw van de vermoorde Amerikaanse journalist Daniel Pearl. Er gaan al geruchten dat mevrouw Pitt weleens een Oscarnominatie zou kunnen krijgen voor deze performance.

Death Sentence **-27 september

Kevin Bacon speelt een vader die zijn zoon verliest aan een brute winkelmoord. Wanneer de rechter de dader op vrije voeten stelt, neemt Bacon het recht in eigen hand. De eerste 3 kwartier van de film zijn erg goed, maar daarna verwatert de film en wordt het een zoveelste Death Wish-kloon. Jammer van Bacon en John Goodman die een van zijn smerigste rollen speelt.

Knocked Up ****-27 september

In de comedy Knocked Up zet een one night stand t leven van twee mensen totaal op zn kop: hij heeft eindelijk sex en zij raakt zwanger. Judd Apatow weet met hele grappige dialogen en komische acteurs, Seth Rogen en Katherine Heigl, een bijna non-Hollywood film te maken. Alles is zoals het is. Er wordt gescholden, gesekst en geblowt. Hierdoor is de film realistischer geworden dan bijv. Nine Months. Maar door alle scheld/seks en blowpartijen heen verschuilt zich een ontroerend verhaal over volwassen worden en verantwoordelijkheid nemen. Aanrader.

The Brave One-27 september

Net zoals Kevin Bacon neemt ook Jodie Foster het recht in eigen hand wanneer haar man op een dag spoorloos verdwijnt. De reacties op de film zijn gemixt, maar iedereen is t er wel over eens dat Jodie niet meer zo goed heeft gespeeld sinds The Silence of the Lambs.

Lees ook:Matt Damon uit z’n dak
Lees ook:Clint Eastwood samen met Matt Damon in Mandela-drama
Lees ook:Clooney en Zellweger samen in film
Lees ook:First Look: Matt Damon in The Informant! trailer
Lees ook:Films in de herfst: Oktober

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.