Oorlogswinter laat Marco, Madagascar en Keanu achter zich

De mooiste Nederlandse film van dit jaar, Oorlogswinter, presteert het in zijn 4e weekend alsnog de bestbezochte film van ons land te worden. Hiermee laat de boekverfilming Marco Borsato’s Warchild-drama Wit Licht, die in zijn 2e weekend alweer zakt van #4 naar #5, ver achter zich. Oorlogswinter heeft inmiddels 1,8 miljoen euro gedaan en dan is de kerstvakantie nog maar net begonnen.

Nieuwkomer Australia, het romantische oorlogsepos met Nicole Kidman en Hugh Jackman, opende op een 4e plaats. Benieuwd of de film in de vakantie nog door kan zetten. De in de US zeer succesvolle kerstcomedy Anywhere but Home (oftewel Four Christmases) was nieuw op plek #8. De kerstanimatiefilm Niko en de Vliegende Brigade had een zeer voorzichtige start met een notering op #11. de zoveelste Piet Piraatfilm kwam niet verder dan de 15e plaats.

De family-fantasy Bedtime Stories is vanaf donderdag de laatste kanshebber om de kerstkraker van dit jaar te worden, maar ik denk dat die titel al voor Oorlogswinter is gereserveerd. Met de adem van Madagascar 2, de rampenfilm The Day the Earth Stood Still en Wit Licht in zijn nek.

Lees ook:Twilight overschaduwd door Madagascar en Oorlogswinter
Lees ook:Prijsvraag: Oorlogswinter
Lees ook:Zac Efron heeft nieuwe #1 film in Amerika
Lees ook:Marco en zijn Silent Army toch naar de Oscars
Lees ook:Nederlanders blijven ja zeggen tegen Yes Man

Eén reactie op “Oorlogswinter laat Marco, Madagascar en Keanu achter zich

  1. ฟันธงฟุตบอล

    I’m not that much of a internet reader to be honest but
    your blogs really nice, keep it up! I’ll go ahead and bookmark your website to come back down the road. Many thanks

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.