Twilight overschaduwd door Madagascar en Oorlogswinter

De Amerikaanse hitfilm Twilight heeft in zijn eerste Nederlandse bioscoopweekend een aardige 4e plaats weten te veroveren met 200.000 euro aan de rinkelende kassa’s. Maar ik betwijfel of de tienervampieren een kandidaat zijn voor de kerstvakantie bioscoopkraker.

Madagascar 2 wist ook in het Sinterklaasweekend de gezinnen naar binnen te trekken en heeft in drie weken tijd al ruim 2,5 miljoen euro gedaan. Het prachtige Nederlandse Oorlogswinter is in zijn tweede weekend  gestegen van een derde naar een 2e plek. Dit belooft veel goeds voor de kerstvakantie. Het mooie aangrijpende thrillerdrama Changeling, met Angelina Jolie, kwam binnen op de 6e plaats. De politiethriller Pride and Glory wist niet verder te komen dan plek #10.

Vanaf a.s. donderdag mengen het sci-fi spektakel The Day the Earth Stood Still, met Keanu Reeves, de meidenflick High School Musical 3 en Marco Borsato’s acteerdebuut Wit Licht zich in de kerststrijd. Borsato’s film is geen prettige zit, dus ik vraag me af of mensen dit oorlogsdrama met een vrolijke kerst willen zien. Maar een #1 positie zit er denk ik wel in voor Marco volgende week.

Lees ook:Oorlogswinter laat Marco, Madagascar en Keanu achter zich
Lees ook:Blije voetjes eindigen kerstvakantie op 1
Lees ook:The Golden Compass stuurt Alles is Liefde zuidwaarts
Lees ook:Liefde temt ook Gangster
Lees ook:Spider-Man ook in Nederland weer de beste

2 reacties op “Twilight overschaduwd door Madagascar en Oorlogswinter

  1. Spijker

    OverschaduwT??

      /   Beantwoorden  / 
  2. Edgar Schaake

    Met een D natuurlijk. Thnx Spijker voor mijn grammaticale fout. Soms glipt er weleens eentje tussendoor. Kan gebeuren.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.