Interview: Seth Rogen uit Knocked Up

Een paar weken was acteur Seth Rogen in onze hoofdstad om zijn film Knocked Up te promoten. Ik had de eer een paar vraagjes aan dit nieuwe komische talent uit Hollywood te stellen. Knocked Up draait sinds gister in de bioscopen en je moet m gaan zien, want het is een ontzettend grappige en mooie film geworden.

Klik verder voor het interview.

Ik vond de film niet alleen goed omdat hij grappig was, maar juist ook om dat er mooie emotionele momenten inzitten. Deden jullie dat expres?

Onze regisseur Judd Apatow wist al helemaal hoe het verhaal moest gaan, maar heeft ons als cast ook de gelegenheid gegeven onze persoonlijke ervaringen met zwanger zijn en geboorte te vertellen. En veel van die echte gebeurtenissen zitten ook uiteindelijk in de film. En misschien dat dat onze film niet alleen grappig, maar ook een persoonlijk tintje meegeeft.

Is de film ook echt gebaseerd op het leven van een van de acteurs of regisseur?

Het laatste gedeelte van de film, wanneer het kind geboren moet worden, is Judd zelf overkomen. En dat is niet mis, kan ik je vertellen. Het eerste gedeelte bestaat voor het grootste gedeelte uit de resultaten van de gesprekken die ik en Judd (wat een goede vriend is en die hij al 10 jaar kent) samen hebben gehad. Dus we deden de hele dag geen ene flikker en rookten constant weed. Not bad, huh.

Hoe was t om samen met Katherine Heigl (bekend van de TV-serie Grey's Anatomy) te acteren?

Ze was erg cool. Judd en ik vragen ons altijd af of we wel 15 uur per dag met iemand opgescheept willen zitten en bij Katherine was dat geen probleem. Haar auditie was zo grappig, dat we stukjes van haar dialoog uiteindelijk in de film hebben verwerkt. Vanaf de eerste draaidag was ze echt heel grappig en was ze one of the guys. Zij en Leslie Mann (die in de film de rol speelt van Katherine's zus en in het echt de vrouw is van Judd Apatow) zijn goeie vriendinnen geworden

In de film laat je letterlijk veel van jezelf zien, we krijgen zelfs even je achterwerk te zien. Kunnen we je binnenkort helemaal naakt in een film verwachten?

Zeg nooit nooit. Het was zeer frustrerend voor mij dat sommige takes die in de film zitten, allemaal met mij zonder shirt zijn. Maar ja, dat kan gebeuren. Op de DVD die nu in Amerika al verschenen is, staan nog meer topless scènes met mij. Helaas niet met Katherine, want dat ik zelf nou wel willen zien. Je moet t helaas alleen met mijn blote…. doen.

Hoe verklaar je jouw plotselinge succes in Hollywood?

Ik heb er geen verklaring voor. Slechte smaak, denk ik, ha,ha. Het is geinig wanneer andere mensen ook leuk vinden, wat jij grappig vind. En blijkbaar vinden de mensen mijn humor erg grappig. Gelukkig maar want ik begon te denken dat ik de enige was.

Voel je je na het succes van Knocked Up en Superbad (waar Rogen het script voor schreef) nu ook een echte Hollywood ster?

Het heeft mijn leven op zich niet beinvloed. Wel mijn carrière, maar dat vind ik iets heel anders dan mijn dagelijkse leven. Vanwege mijn succes kan ik nu veel meer gedaan krijgen in mijn carrière en doet voelt lekker. En o ja, ik zit nu elke dag op mijn reet naar een grotere televisie te kijken, ha, ha!

Kunnen we nog een vervolg verwachten, waarin jij en Katherine Heigl het baby'tje opvoeden?

Je bedoelt Knocked Up: the Custody Battle? Misschien. Normaalgesproken ben ik geen fan van vervolgfilms. Maar misschien als Judd of ik een goed idee krijgt voor een tweede film, dan kunnen we m misschien maken. Maar wel pas over 15 jaar ofzo.

Heb je nog iets van Amsterdam kunnen zien?

Ik heb gisteren even op straat rondgelopen, maar ongeveer 3 jaar geleden ben ik hier al als backpacker geweest en heb toen alle toeristische dingen al gedaan. Toen was t echt ontzettend heet en dat was niet lekker. Nu is t echt veel beter weer hier. En niemand die me hier op straat herkend, zelfs geen Amerikaanse toeristen. Heerlijk, ik zou hier altijd wel willen blijven.

Lees ook:Grappige Knocked Up-trailers
Lees ook:Filmrecensie: Music & Lyrics *
Lees ook:Ben Stiller’s bloopers uit The Heartbreak Kid
Lees ook:Niet Bruce, maar Evan is Almighty
Lees ook:Interview: Transformers acteur Tyrese Gibson

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.