Terminator Salvation toch PG-13 gekeurd

De futuristische kogel is dan toch door de kerk: McG’s komende Terminator Salvation heeft officieel van de amerikaanse filmkeuring een PG-13 gekregen voor: intense sequences of sci-fi violence and action, and language. Een rating met dezelfde redenen die overigens twee jaar gelden ook op I Am Legend werd geplakt en dat was zeker geen film voor watjes wat geweld betreft. Betekent dit nou toch dat we straks een slappere Terminator film krijgen. Ik weet het nog niet. Ik denk wel dat we op de topless shot van actrice Moon Bloodgood moeten wachten tot de Unrated Cut na de zomer op DVD uitkomt. Hoewel, er gaat een gerucht op internet dat in Europa een gewelddadigere versie van Salvation uitkomt dan in Amerika?

Als dat waar is, spring ik een gat in de lucht. Maar ik heb ‘t eigenlijk nog nooit meegemaakt dat er van zo’n grote zomerfilm twee versies in de bioscopen gaat draaien. Maar t zou kunnen. Als je naar The Dark Knight kijkt, die ook een PG-13 keuring kreeg, weet je dat er tegenwoordig veel meer geweld is te zien dan vroeger in die films het geval was. Ik hoor als het goed is nog van de Nederlandse distributeur wat zij weten van de twee Terminator versies. Ik hou je op de hoogte.

Terminator Salvation gaat op 3 juni in de Nederlandse bioscopen in première.

Lees ook:Batman in nieuwe Terminator
Lees ook:Sneak Peek: Terminator Salvation Trailer
Lees ook:Drie nieuwe TV spots Terminator Salvation
Lees ook:First Look: Terminator Salvation Trailer
Lees ook:Met Terminator 4 de toekomst in

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.