James Bond en Billy Elliot in Spielbergs Kuifje-film

Vandaag starten de opnames voor Steven Spielbergs langverwachte eerste 3-D motion capture Kuifje-verfilming The Adventures of Tintin: Secret of the Unicorn (De Avonturen van Kuifje en het Geheim van de Eenhoorn). En studio’s Paramount en Sony hebben bekend gemaakt dat Billy Elliot-acteur Jamie Bell de rol gaat spelen van Kuifje, terwijl 007-acteur Daniel Craig de rol van bad guy Red Rackham voor zijn rekening neemt.

De rest van de cast wordt gecompleteerd door Simon Pegg en Nick Frost als het stuntelige duo Jansen en Janssen, Gollum-acteur Andy Serkis als kapitein Haddock en verder Toby Jones, Gad Elmaleh en Mackenzie Crook in nog niet bekendgemaakte rollen. Zoals ik al eerder heb gemeld is het script voor Unicorn gebaseerd op de twee Kuifje-albums Eenhoorn en De Schat van Scharlaken Rackham. En de releasedatum is 1 jaartje opgeschoven naar 2011.

Spielberg regisseert dus de eerste Kuifje-film, waarna Peter Jackson het stokje overneemt. De motion capture technieken die in de film gebruikt zullen worden komen dan ook voor rekening van Jacksons eigen FX house Weta Digital, die al met Lord of the Rings en King Kong heeft laten zien motion capture naar een hoger platform te kunnen tillen. En wees gerust, Kuifje ziet er gewoon uit als Kuifje en de rest ook. Dat heeft Spielberg ons al verzekerd. Ik ben nog steeds geen fan van mocap, maar het idee dat de personages eruit zien zoals in de strip, is voor mij al een stap vooruit.

Lees ook:Pegg en Frost als Jansen en Janssen in Spielbergs Kuifje-film?
Lees ook:Serkis en Jackson-reünie in Kuifje film
Lees ook:Spielberg en Peter Jackson maken ieder Kuifje-film
Lees ook:Ron Weasley als Kuifje?
Lees ook:Spielbergs DreamWorks verfilmt Kuifje

Eén reactie op “James Bond en Billy Elliot in Spielbergs Kuifje-film

  1. lukas

    zooooooooo lang wachten hou ik egt niet vol

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.