Clooney en Zellweger samen in film

George Clooney en Renee Zellweger gaan samen in de film Leatherheads spelen. Clooney neemt meteen ook de regie van de romantische komedie voor zijn rekening. Het lijkt wel alsof het footballdag is vandaag (zie Amerikaanse box office nieuws), want ook deze film gaat over America’s favourite sport, american football.

De film speelt zich begin jaren ’20 af toen in Amerika de professionele football league nog in de kinderschoenen stond. Clooney samen met Zellweger kan zeker voor een goede chemistry zorgen, aangezien de twee sterren het ook in het echte leven met elkaar hebben gedaan.

De film begint volgend jaar lente met draaien en wordt daarna eind 2007 in de bioscopen verwacht.

Over het verhaal van Leatherheads valt op dit moment nog weinig te zeggen, omdat Clooney nog druk bezig is met het schrijven van het script. Na arthouse hits Confessions of a Dangerous Mind en Good Night, and Good Luck wordt zijn derde film als regisseur meteen zijn meest commerciële. Daarmee denk ik dat zijn Oscarkansen voor deze film een stuk kleiner zijn.

Clooney pakt, na zijn politieke uitstapje om hulp te krijgen voor Darfur, deze week zijn rol van Danny Ocean weer op, wanneer in Las Vegas de laatste opnames voor Ocean’s Thirteen plaatsvinden. Matt Damon heeft zijn portie er al opstaan, maar Clooney, Brad Pitt en villain Al Pacino verblijven deze week voor locatie opnames in de Amerikaanse gokstad.

Clooney is voor 13 nog te zien in de zwart/wit oorlogsthriller The Good German, met Cate Blanchett en Tobey Maguire aan zijn zijde. Zellweger is begin volgend jaar naast Ewan McGregor te zien in het drama Miss Potter, over het leven van de Britse auteur Beatrix Potter.

Lees ook:George Clooney in ouderwets footballtenue
Lees ook:Eerste beelden van George Clooney/Renee Zellweger-romcom
Lees ook:Prijsvraag: Leatherheads
Lees ook:Een norse George Clooney op de nieuwe Leatherheads-poster
Lees ook:Clooney acteert en regiseert in 2008

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.