Hoffman, Kline en Long in film over muis

Dustin Hoffman, Kevin Kline en Justin Long lenen hun stemmen aan de nieuwe computeranimatiefilm The Tale of Despereaux. Dit heeft filmstudio Universal vandaag bekendgemaakt. Het verhaal, dat gebaseerd is op het gelijknamige prijswinnende kinderboek van auteur Kate DiCamillo, gaat over de perikelen van een muis, een rat en een lieve prinses. Andere stemmen worden verzorgd door o.a. Sigourney Weaver, William H. Macy, Stanley Tucci en Tracey Ullman. The Tale of Despereaux wordt met kerstmis 2008 in de bioscopen verwacht. Even wachten dus nog.

Long, die binnenkort te zien is in de comedy Accepted, zal de hoofdrol van muis Despereaux Tilling op zich nemen. Persoonlijk had ik liever een Brits acteur zoals Ewan McGregor voor de muis genomen, maar ja, het is Hollywood dus moet het natuurlijk een Amerikaan zijn. Hoffman, binnenkort te zien in de verfilming van Das Parfum en in de mindbender Stranger than Fiction, speelt de rol van de goedhartige rat Roscuro. Kline zal te horen zijn als de koninklijke kok Andre. No doubt met zijn befaamde Franse ‘French Kiss’ accent. "Beub".

Origineel

De rol van de lieve prinses zal een dezer dagen door Universal ingevuld worden. Regisseur Mike Johnson was vorig jaar nog verantwoordelijk voor het meesterlijke The Corpse Bride. Dus dat zit ook wel goed. Het FX huis achter X-Men: The Last Stand en Superman Returns, Framestore CFC, is verantwoordelijk voor de computeranimaties. Ik ben persoonlijk erg benieuwd op welke manier dit aangepakt gaat worden. Het verhaal klinkt origineel en de stemmen lijken ook goed gekozen. Je zou zeggen dat kan niet misgaan. Jammer dat ik nog 2 jaar moet wachten voordat ik het resultaat kan aanschouwen. Tot dan moet mijn honger gestild worden met die andere muizen en rattenfilms Flushed Away en Ratatouille.

Misschien is de film toch weer niet zo origineel als ik had gedacht. Zucht.

Lees ook:Hoffman, Kline en Long in film over muis
Lees ook:Broderick vervangt Long als muis
Lees ook:De eerste trailer voor animatiesprookje Tale of Despereaux
Lees ook:Yes voor Jim, No voor Will, maybe voor Despereaux
Lees ook:De 3-D teaser voor Coraline

2 reacties op “Hoffman, Kline en Long in film over muis

 1. Herman

  Beste Edgar,

  Een mooi eerste bericht. Gefeliciteerd en welkom in het blog-netwerk!

  groet, Herman

    /   Beantwoorden  / 
 2. SinnardoCode

  Ik heb lang zitten zoeken naar het eerste bericht maar hier is ie dan! mooie blog!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.