The Good, the Bad and the Ugly of 2007

Voordat ik t vergeet wil ik nog ff alle Hollywoodbloggers een gelukkig en filmrijk 2008 toewensen. Voordat we gaan kijken wat het nieuwe filmjaar allemaal voor ons in petto heeft, kijken we nog ff terug op 2007. Wat waren de mooiste, ontroerendste of walgelijkste films van vorig jaar. Hier komt eerst mijn top 10 van beste films van 2007 ( in willekeurige volgorde)

Ratatouille

Pixar bewijst opnieuw heer en meester te zijn in het computeranimatie genre. Wat een prestatie!!! Woorden schieten haast te kort over hoe mooi, grappig en ontroerend een film kan zijn. En niet alleen de ratten maar ook de mensen zijn fantastische personages. 

Once

Hoe eenvoudig kan een film zijn: twee mensen ontmoeten elkaar op straat en er bloeit iets moois op. Alleen is het niet hun liefde voor elkaar, maar die voor muziek. En ze maken samen prachtige muziek. Docu stijl gefilmd met onbekende acteurs, die echter zijn dan menig Hollywoodster. Smoorverliefd.

Gone Baby Gone

Wie had gedacht dat er in Ben Affleck een fantastische regisseur schuilgaat. In zijn regiedebuut geeft hij aanwijzongen aan zijn broertje, Ed Harris, Amy Ryan en Morgan Freeman, die allen goed luisteren naar Ben. Dit levert een van de best geacteerde thrillers op sinds jaren. Broertje Casey en Ryan verdienen de Oscar.

Zodiac

De nieuwe David Fincher is altijd een big deal en zijn studie van de zoektocht naar de Zodiac killer in het San Francisco van de jaren 60 en 70 trekt je mee het scherm in en laat je niet meer los. Prachtige vertolkingen en die 3 uur vlogen voorbij. (wat ik niet voor elke film dit jaar kan zeggen)

Hairspray

Heerlijke musical met aanstekelijke liedjes en performances. Vooral  Nikki Blonsky is zeker een vondst. En good ol Christopher Walken die duet met John Travolta is schattig. Ik kon gewoon niet stil blijven zitten.

No Country for Old Men

De Coens zijn dan eindelijk weer terug op hun oude niveau. Creepy rol van Javier Bardem, als psycho van het jaar. Let ook op Woody Harrelson in een hilarische bijrol. Tommy Lee Jones is de oude man die alles beschouwd. Alleen wel jammer van de laatste mindere 20 minuten.

 

 

 

Alles is Liefde

Het is alweer wat jaren geleden dat ik een Nederlandse film in mijn top 10 van het jaar had staan. Maar deze romcom verdient zeker die eer. Een heerlijke feelgoodfilm die al zijn sterren de kans geeft te schitteren. Maar Carice van Houten, Michiel Romeyn, Anneke Blok en jawel Daan Schuurmans verdienen een erevermelding. Niet simpelweg een Love Actually-kloon. Hollands Trots.

Transformers

Samen met The Bourne Ultimatum waren Transformers voor mij de vermakelijkste zomer popcornfilms. Alleen dan heb ik een iets grotere zwakte voor het tot leven wekken van de giant robots uit mijn jeugd. De special FX zijn werkelijk out of this world. En het verhaaltje vond ik ook nog best aardig. Volgende keer meer Starscream, graag.

30 Days of Night

De meest scary vampires I've ever seen. De regisseur van Hard Candy heeft mij gelukkig niet teleurgesteld met deze spannende, enge, lekkere gore en ijzingekkende horrorfilm. En dat allemaal ondanks de aanwezigheid van de saaie Josh Hartnett. Koude rillingen!

Das Leben der Anderen

Geweldige film op de achtergrond van het verscheurde Berlijn. Prachtrol van de helaas ook in 2007 overleden Ulrich Muhe, als de menselijke factor bij de eng onmenselijke geheime Duitse politie. Sinds Der Untergang, hebben we er weer een Duits meesterwerk bij.

Eervolle vermeldingen gaan verder naar:

Bridge to Terabithia, 300, Surf's Up, 3:10 to Yuma, Knocked Up, Stardust, Across the Universe, Hot Fuzz, Stranger Than Fiction, The Daed Girl, Cashback, The Lookout, A Guide to Reckognizing Your Saints, Eastern Promises, Superbad en The Water Horse.

De slechtste films van 2007 waren voor mij:

Shrek 3, Smokin' Aces, The Number 23, Evan Almighty, Fantastic Four 2, Perfect Stranger, Next en Beowulf.

Lees ook:Bruce en Halle in Perfect Stranger
Lees ook:1001 dingen die je kan doen met een zaag
Lees ook:Pirates 3 grootste Nederlandse openingsweekend ooit
Lees ook:It’s Happening! (Kijk ‘m nu ‘t nog kan)
Lees ook:Will Smith’s hated wife

Eén reactie op “The Good, the Bad and the Ugly of 2007

  1. Andy

    Eerlijk gezegd vond ik next wel super goed

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.