Filmrecensie: Hannibal Rising **

Ook de verfilming van de jonge jaren van kannibaal Hannibal Lecter draaien vanaf vandaag in de bioscopen. In Hannibal Rising leren we dat de kleine Hannibal is opgegroeid in Litouwen, maar dat tijdens WO II zijn gehele familie door Russische soldaten wordt vermoord. En dat hij getuige is van het opeten van zijn eigen zusje door een aantal Russische partizanen. Daar haalt Hannibal dus zijn voorliefde voor menselijk vlees vandaan. Hij overleeft de oorlog groeit op maar zweert wraak.

En de rest van de film zien we hoe de iets oudere Hannibal op geraffineerde, lees heerlijk gruwelijke wijze, afrekent met zijn kindertrauma. Rising is prachtig gefilmd en ademt echt een zeer naargeestige sfeer. Alleen als uitleg waarom Lecter is zoals we m kennen faalt de film. Hoofdrolspeler Gaspard Ulliel is aardig, maar heeft voordurend maniertjes van spelen die gaan irriteren. Hannibal Rising is een goede horrorfilm, maar niet over het leven van Hannibal Lecter. Zijn hoogtepunt blijft The Silence of the Lambs en wat die jongen in zijn jeugd uitspookte kan me eigenlijk niet zoveel schelen.

Lees ook:Eerste foto jonge Hannibal Lecter
Lees ook:Nieuwe trailer jonge Hannibal
Lees ook:Zie de jonge Hannibal Lecter in actie
Lees ook:De nieuwe MPAA Ratings Week 43
Lees ook:Eddie’s Norbit is Vette Hit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.