Recensie: Bobby *** en Lonely Hearts **

Vanaf vandaag draait ook Bobby in de bioscoop. De film beschrijft de gebeurtenissen in het Ambassador Hotel in L.A. die een dag vooraf gingen aan de moord op senator Bobby Kennedy. Acteur Emilio Estevez heeft voor de film zijn hele Hollywood-vriendenkring gebeld en gevraagd mee te werken. Demi Moore, Anthony Hopkins, Sharon Stone, Lindsay Lohan en Emilio's vader Martin Sheen gaven gehoor aan zijn oproep. En dat levert mooie beelden op.

Alle personages, hotelgasten, personeel, directeuren, koks en  worden op die bewuste dag gevolgd. En dat is het sterke punt van Bobby. Sommige verhaalijnen zijn interessanter dan andere, maar dat is altijd zo. En de tijdsfeer van eind jaren zestig, met de rassendiscriminatie en de Vietnamoorlog, is bijzonder goed gevangen. Mooiste scène: een verlepte Demi Moore in de kapperstoel bij Sharon Stone.

Klik verder voor Lonely Hearts.

 

In Lonely Hearts moeten John Travolta en James Gandolfini een aantal moorden oplossen, die worden gepleegd door het eerste serialkillerkoppel dat Amerika eind jaren veertig teisterde. Het killerstel wordt gespeeld door Jared Leto en Salma Hayek. In het begin denk je nog dat het een spannende film gaat worden. Maar helaas ontaardt de thriller onderweg uit in een opstapeling van clichés, die we allemaal al eens beter gezien hebben. Travolta en Gandolfini doen wel hun best, maar Hayek kon mij niet overtuigen als valse bitch, waar Leto zelfs voor zou moorden. Je kan beter The Black Dahlia gaan kijken.

Lees ook:Eerste trailer Bobby
Lees ook:James Bond slaat Rocky knockout
Lees ook:Timberlake wordt ruig
Lees ook:Travolta wordt bad guy in de metro
Lees ook:007 wordt blind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.