Ratatouille perfect dessert van American Movie Day

Pixars Ratatouille was gisteren de beste afsluiter die je je kan wensen van de American Movie Day in Antwerpen. De afgelopen paar dagen voelde ik me niet zo lekker (vandaar geen blogupdates), dus ik was al lang blij dat ik gister weer gezond mijn jaarlijkse American Movie Day-uitje kon maken. We begonnen gisteren met de comedy Evan Almighty (* *), die wel grappig is, maar enkel alleen vanwege Steve Carell. De rest van de cast, met name Wanda Sykes(wat een vervelende stem heeft dat mens zeg), en ook de special FX lieten zeer te wensen over. Jammer.

Als tweede film kozen we Whisper (* * 1/2), een horrorthriller met in de hoofdrol Josh "Sawyer" Holloway. De film ligt al een tijdje bij Universal op de plank en is tot nog toe alleen nog op de Filippijnen te zien geweest. En dat is niet helemaal terecht. De film, waarin Holloway een kind ontvoerd, waarvan je meteen doorhebt dat het niet een normale puber is, kent zeker spannende momenten en wendingen. Alleen aan het einde loopt ie uit de rails en wordt het allemaal te ongeloofwaardig.

De prijs voor slechtste film van de Day, en misschien wel de zomer, gaat naar Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer (*). De eerste film was al een grote tegenvaller, maar dit vervolg is zeker niet beter. De dialogen zijn af en toe om te huilen en de acteerprestaties van Jessica Alba ook. Dat kind kan echt niet acteren. En de FX zagen er af en toe ook erg slecht uit en dat mag in een $130 miljoen kostende film toch niet gebeuren. De manier waarop Mr. Fantastic wordt uitgerekt is soms lachwekkend slecht.

Alleen de aanwezigheid van de Silver Surfer was voor mij de reden niet meteen in slaap te vallen. Regisseur Tim Story mag wat mij betreft nooit meer een film maken. Maar zoals ik al zei, we kept the best for last. Het begon met de teaser voor Pixars volgende briljantje Wall•E. Het robotje zag er haast nog aandoenlijker uit op het grote scherm, dan op het beeldscherm. Daarna volgde het korte filmpje Lifted. Hilarisch! Ik lag bijna de hele tijd in een deuk van het lachen. De expressie op de gezichten van die 2 aliens zijn onbetaalbaar.

En dan volgt de main course Ratatouille (* * * * *). En Pixar heeft wederom de level voor animation een stapje hoger gebracht. Maar het allerbelangrijkste blijft t verhaal en wordt nooit ondergeschikt aan de animatie. Het is bijna toevallig dat de film geanimeerd is. De personages van rat Remy en koksleerling Linguini zijn fantastisch uitgewerkt. Remy is zelfs aandoenlijker wanneer hij niet praat, maar met gebaren met zijn nieuwe mensenvriend communiceert. Parijs ziet er prachtig uit, de slapstickscènes zijn hilarisch en de achtervolgingsscènes zijn nagenoeg onnavolgbaar.

Kortom ook als je geen animatieliefhebber bent, moet je deze zomer naar Ratatouille; het heerlijkste filmgerecht waar je jezelf in de zomer op kan trakteren.

Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer draait vanaf eind juli, Ratatouille vanaf 1 augustus en Evan Almighty één week later in de bioscopen.

Lees ook:De eerste foto van nieuwe Fantastic Four
Lees ook:Fantastic Four 2 is kinderfilm
Lees ook:Eerste foto Silver Surfer
Lees ook:Nieuwe TV spot Fantastic Four 2 + poster
Lees ook:Silver Surfer in action

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.