Cinema Expo: Day 2

Dinsdag was het aan de beurt aan 20th Century Fox om hun films voor dit en volgend jaar aan ons voor te stellen. De presentatie begon met een montage van de game verfilming Hitman, waarvan de teaser trailer onlangs online verscheen. Het is duidelijk te zien dat de regisseur een leerling is van Luc Besson, want de beelden hadden ook zo uit Léon kunnen komen. Maar de film ziet er erg goed en ook erg geweldadig uit. En zo hoort het ook. Een aanrader denk ik.

Daarna kregen we de wereldpremière van de trailer voor weer een fantasyfilm The Dark is Rising voor onze kiezen. En daar ben ik helaas minder positief over. De film lijkt op een 2e rangs kruising tussen Harry Potter en Narnia. En de FX zagen er ook niet geweldig uit. Jammer. Vervolgens zagen we 2 scènes uit Alien vs. Predator 2. En dat kon ook niet echt overtuigen. Het zag eruit als een slasherfilm, met de aliens en predator in the middle. Het enige is dat de film wel lekker bloederig zal worden. Maar ik weet niet of dat de film gaat redden. We wachten het af.

In 2008 brengt Fox duidelijk beter produkt uit. Te beginnen met de coole sci-fi thriller Jumper, met Hayden Christensen en Sam Jackson. We kregn een ruwe montage van fragmenten uit de film te zien, waarvan de special FX nog niet af waren. Maar ondanks dat ziet het tijdreis concept er zeer goed uit. De makers hebben over de hele wereld gefilmd, omdat de personages in een oogwenk van de ene plek op de aardbol naar de andere plaats kunnen teleporteren. Maar regisseur Doug Liman benadrukte dat vooral de relationele perikelen de spil zijn van de film. Kijk, dat hoor ik graag, een FX film met inhoud.

Vervolgens kwam een van de makers van de nieuwe animatiefilm Horton Hears a Who aan het woord. Helaas kon hij bijna niks van de film laten zien. Maar de foto's verraden dat het echt een grappige familiefilm gaat worden. Hierna kwamen alleen nog de makers en sterren van de films aan het woord, aangezien het te vroeg was om al iets te laten zien. M. Night Shyamalan verzekerde ons dat zijn volgende film The Happening zijn engste film ooit gaat worden. En Eddie Murphy vertelde ons in uniform dat zijn nieuwe comedy Starship Dave een fuckin' goeie film wordt.

Moulin Rouge-regisseur Baz Luhrman vertelde met behulp van foto's het verhaal van zijn komende epos Australia, met Nicole Kidman en Hugh Jackman in de hoofdrollen. En als laatste mocht Titanic-maker James Cameron iets vertellen over zijn komende 3-D science fiction epic Avatar. Helaas mocht hij nog niks van zijn film laten zien. Dus vooral de Fox line-up voor 2008 ziet er veelbelovend uit.

Lees ook:Cinema Expo: Day 1
Lees ook:De eerste beelden en klanken van Mamma Mia-film
Lees ook:Theron verliefd op superheld Smith?
Lees ook:Oerkrokodil (waar?) op de loer
Lees ook:Mamma Mia! Wat een trailer

2 reacties op “Cinema Expo: Day 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.