Cinema Expo: Day 1

Maandagmiddag begon met de presentatie van Paramount. En ze begonnen meteen goed met de aanwezigheid van Jerry Seinfeld, die zijn eerste animatiefilm Bee Movie kwam voorstellen. Maar voordat Jerry de eerste geanimeerde beelden liet zien, kregen we eerst 2 making of-filmpjes van zijn bijenfilm te zien. En die zijn echt hilarisch. Vooral de 2e waarin de koffiejongen tijdens een brainstorm ook zijn idee wil spuien. Alleen veegt Jerry meteen dit idee van tafel en beledigt de coffee boy. Maar dat had hij beter niet kunnen doen… Ik zal de rest niet verder vertellen, maar het is echt heel grappig. De filmpjes zullen voor de release van Bee Movie op internet, bioscoop en TV te zien zijn. 

Maar dan de film zelf. De recente teleurstellende DreamWorks films (Over the Hedge, Shrek the Third) blaakten niet van originaliteit, maar daar gaat Bee Movie iets aan doen volgens mij. De film ziet er erg mooi uit en is ook erg grappig. En Jerry blijft Jerry. Maar vooral de cameo's van Oprah Winfrey, Sting, Ray Liotta en Larry King geven de film net een andere toon. En het verhaal is ook erg origineel.

Vervolgens werden we getrakteerd op de eerste beelden van DreamWorks' zomer 2008 film Kung Fu Panda. En met die film heeft de studio volgens mij voor goed zijn leven gebeterd. Wat zag dat er goed uit zeg! De film gaat over de luie panda Po, die volgens een voorspelling zijn hele dorp zal redden van de vreselijke sneeuwpanter Tai-Lung. Hij wordt daarom opgeleid door master Chifu, die Po alles van kung fu zal bijbrengen.

Kung Fu Panda ziet er werkelijk fantastisch uit. De achtergronden van de Himalaya en Chinese tempels zijn adembenemend. De stemmen van Jack Black en Dustin Hoffman zijn perfect. Helaas hebben we de karakters van Jackie Chan, Angelina Jolie en Lucy Liu niet gehoord, alleen in actie gezien. Maar Panda belooft echt een grappige, mooie en spectaculaire film te worden.

Maar Paramount brengt niet alleen animatiefilms uit. We zagen ook de 2 scènes uit de thriller Case 39, met Renee Zellweger. De film doet een beetje denken aan The Ring en dat is zeker niet verkeerd. En we hebben de wereldpremière gezien van de nieuwe fantasyfilm The Spiderwick Chronicles, de zoveelste film waarin kinderen in een bos een wereld van rare wezens en beesten tegenkomen. Maar het zag er zeker niet slecht uit, dus kom maar op.

Helaas waren er nog geen beelden beschikbaar van Indiana Jones IV. Wel zagen we Spielberg een toast uitbrengen op de goede afloop van de shoot. En zagen we ook een paar behind the scenes fragmenten van Iron Man. Al met al heeft Paramount een 2007-2008 line-up om trots op te zijn.

Lees ook:Grappige trailer Seinfeld
Lees ook:Prijsvraag: Kung Fu Panda
Lees ook:Seinfeld hangt aan draad voor Bee Movie
Lees ook:Kung Fu Panda 2 in zomer 2011 in de bioscopen
Lees ook:Trailers galore de komende weken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.