Zac Efron heeft nieuwe #1 film in Amerika

Zac Efrons eerste grote hoofdrol in de comedy 17 Again heeft hem dit weekend met een totaalopbrengst van ruim $24 miljoen de toppositie van de Amerikaanse box office bezorgd. De film is een zoveelste variatie op Big en 13 Going on 30, maar Efrons starquality bracht toch genoeg meisjesbillen in de bioscoopstoelen en Efron kan zich nu bij t rijtje filmsterren voegen die met hun naam een film hoog kunnen openen.

Russell Crowe en Ben Affleck, de sterren uit de nieuwe thriller State of Play, konden dat dit weekend dus duidelijk niet en moesten met een 2e plaats en een tegenvallende opbrengst van $14 miljoen genoegen nemen. Had Brad Pitt dit filmproject nou maar nooit verlaten, zullen de producenten nu wel denken. Zeer tegenvallend was ook de opening van het vervolg op de adrenaline-opwekkende actiefilm Crank, die niet verder kwam dan een 6e notering met $6,5 miljoen.

DreamWorks’ animatiefilm Monsters vs. Aliens is een hit en heeft na 4 weken al ruim $162 miljoen opgebracht. De #1 hitmeid van vorige week Hannah Montana valt hard op haar gat en ook de snelle heren uit Fast & Furious moeten gas terugnemen en vallen van de 2e naar de 5e plek. Dragonball: Evolution is nu al één van de grootste Hollywood flops van het jaar, met slechts $8 miljoen in de gamepocket in twee weken.

Vrijdag zijn er nog 3 films die proberen het laatste graantje mee te pikken, vooradt volgende week met de komst van Wolverine het zomerfilmseizoen van start gaat. De gelukkige kanshebbers zijn de Beyonce-thriller Obsessed, de Karate Kid-kloon Fighting en het uitgestelde Oscar wannabe drama The Soloist, met Robert Downey jr en Jamie Foxx in de hoofdrollen. Het zou kunnen dat alle Beyonce-fans massaal komend weekend naar de bioscopen stormen, maar ik denk dat Zac het nog 1 weekje als #1 uithoudt, voordat hij er hardhandig dor de klauwen van Hugh Jackman wordt afgeslagen.

Lees ook:US box office bezeten door Angels & Demons
Lees ook:Amerika is Very Much Into You
Lees ook:Sexy damesschoenen winnen van Indy’s zweep
Lees ook:Gay Sandler wint van travo Travolta
Lees ook:Will Smiths Legendary openingsweekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.