The Rock met footballfilm #1 in Amerika

De nieuwe film Gridiron Gang, met wrestler turned actor The Rock in de hoofdrol, is de bestbezochte film van afgelopen weekend in de Verenigde Staten. Gang, dat gaat over tienercriminelen die het rechte pad op moeten door een footballteam te vormen, was in zijn eerste 3 dagen goed voor $15 miljoen (ongeveer 11 miljoen euro). Op de tweede plaats stond de nieuwe thriller The Black Dahlia, met Scarlett Johansson en Josh Hartnett in de belangrijkste rollen. De openingsfilm van het Filmfestival van Venetië dit jaar heeft bijna $10,5 miljoen in het laadje gebracht.

Het was weer een slow weekend in Hollywood.

Ik heb zelf alleen nog Dahlia gezien, meer over die film wanneer die in november bij ons uitkomt, maar Gridiron Gang is een typische Amerikaanse film, waar de jeugd voornamelijk naar toe gaat. In Nederland, waar de film vanaf begin januari te zien is, geeft de jeugd niet zoveel om american football. Meestal verdwijnen die sportfilms, zoals Friday Night Lights en Invincible, direct naar DVD. Maar misschien dat The Rock en rapper/actor Xzibit nog wat mensen kan trekken. Ik loop er zelf persoonlijk niet zo warm voor.

Er was nog een andere film over sport die afgelopen weekend in Amerika in première ging. Ik heb het hier over de animatiefilm Everyone’s Hero, het testament van de inmiddels allebei overleden Christopher Reeve en zijn vrouw Dana. Zij hebben dus nooit het eindresultaat van wat wat voor beiden hun levenswerk was geworden. Het resultaat opende op de derde plaats.

De Top 10 van de Amerikaanse box office van 15-17 sept. op een rijtje:

1. Gridiron Gang $15 million.

2. The Black Dahlia $10.4 million.

3. Everyone’s Hero $6.2 million.

4. The Last Kiss $4.7 million.

5. The Covenant $4.7 million.

6. Invincible $3.9 million.

7. The Illusionist $3.8 million.

8. Little Miss Sunshine $3.4 million

9. Hollywoodland $2.7 million.

10. Crank $2.7 million.

Lees ook:Amerikanen helemaal Jackass
Lees ook:Open Season #1 in Amerika
Lees ook:Nicholson verslaat Chainsaw
Lees ook:Amerika under the spell van Grudge 2
Lees ook:Rambo verslagen door 300-parodie Meet the Spartans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.